mandag 1. juni 2009

29 + 30 + 31 mai


Ja denne helgen har vært aktiv! På torsdagskveld etter jobb reiste vi ned til Ottebol i Sverige for å overnatte der til Fredag. Vi hadde time på et verksted i Arvika kl 07.00 og det hadde vært veldig slitsomt å reise på natta for å rekke denne timen. Verkstedet skal skifte registerreima og vannpumpa, og vi sparte vel botimot 2500 å gjøre jobben i Sverige..


Mens vi ventet på at bilen skulle bli klar reiste vi inn en rask tur til Arvika :) Der gikk vi litt rundt, og jeg fikk tatt noen bilder av André sammen med denne "jernfiguren" på torvet. Hadde med oss hundene, så de fikk jo sosialisert seg litt de også :)





Etter dette dro vi tilbake til hytta til mamma, og her slappet vi mest bare av til det var på tide å hente bilen på verkstedet. Det er veldig behagelig å vite at nå er bilen "ferdig" med den verste servicen og kan gå langt før noe "alvorlig" kan ryke :) spesielt med tanke på bilturen vi skal ha nedover Europa :) GLEDER MEG!!











På fredagskvelden reiste vi videre mot Trysil der hvor moren og stefaren til Jørn har kjøpt seg hytte. Vi måtte selvsagt spise en svensk pizza


først og kom oss ikke av gårde før rundt 17.30 tror jeg. Det tok lang tid å kjøre, og var ikke der før klokka var litt over 21.00. Hytta ligger noen mil utenfor Trysil i et område som heter Engerdalen Østfjell om jeg ikke tar helt feil nå. Uansett så var det veldig "øde" og vi måtte smile litt da vi så et skilt med "næbutikk" på.. Det var kanskje bare en håndfull hus å telle, og jeg hadde nok aldri klart å bo så øde. Her var det langt inn til nærmeste STORE sentrum!





uansett, det var jo fint å kjøre her, veien hadde 90 sone så det gikk relativt raskt å kjøre :)





Vi klarte da tilslutt å finne frem til hytta, som lå mellom 850 0g 890 meter over havet! dere kan tro vegetasjonen var veldig annerledes enn det man er vant med! Trærne så ganske annerledes ut, og jeg tror ikke jeg så skikkelig gress noen steder.. Det var ganske tørt noen steder, selv om snøen hadde ligget her ganske lenge + at den hadde vel nådd helt opp til vinduene når den lå som tykkest..







André hadde det kjempemorro med å klatre i det treet som hadde veltet på baksiden av hytta samt å sykle :) Vi hadde jo tatt med sykkelen hans, og han syklet da frem og tilbake foran hytta :)

Det var et ganske festlig skilt som var satt opp på det ene treet, der stod det nemlig "Se opp for kryssende trafikk"... Måtte nesten ta bilde av det da André syklet forbi.. Det var ikke mye trafikk her nå, var egenltig veldig stille og rolig :) men kan nesten tenke meg at det er mer aktivt her om vinteren :)

Solen stekte skikkelig mens vi satt i solveggen, og selv om vi hadd på oss solfaktor 30 ble vi solbrente!
Uansett så hadde vi et utrolig flott opphold her oppe, selv om det bare ble en natt.. Reiser mer enn gjerne tilbake, selv om det var ca 35 mil hjem og turen tok i underkant av 4 timer. Var jo stort sett flotte veier med mest 90 soner. Det var en del veiarbeid som pågikk, så når disse er klare er det mulig det går enda fortere :)







På søndag slappet vi mest av. Prøvde å sole litt, men sola tar dårligere her enn på fjellet.. *hihi* utpå dgen tok vi oss en tur bort på furumo og var vel der ca 1 1/2 time. T.o.m Jørn var med, og dette er 1 gangen :) Kjempemorro :)

André hadde selvsagt med sykkelen sin, og syklet sikkert strekningen 2-3 ganger slik som han syklet frem og tilbake og lagde bremsespor i grusen.. :)

Vi var t.o.m så heldige at vi fikk se en liten harepus som hoppet frem og tilbake. Desverre var det litt vanskelig å få tatt skikkelige bilder da den mer eller mindre gikk i ett med barken den gikk på. Utrolig søt var den ihvertfall, og Milton og Luuk (Luuk spesielt) fikk jo skikkelig teften av denne hareungen og skulle gjerne ha undersøkt nærmere hva det var. Heldigvis var de jo i bånd da :) det er når man kommer såå nære inn på naturen at man skjønner hvor viktig båndtvang er for de dyrene som bor i naturen...

2 kommentarer:

Milli sa...

Låter som ni haft en trevlig helg. Synd bara att ni inte hälsa på oss :(

Linda sa...

ja, vi har hatt det ganske bra, men SLITSOMT... har ikke blitt så mye søvn så vi har vært ganske slitne..

skulle gjerne blitt lenger, men siden vi bare tok bilen (motorsykkelen er ikke kjørbar for øyeblikket) kunne vi ikke være der lengre. Jørn ble jo skikkelig dårlig å sov vel ikke mer enn maks 1 time når vi var hos mamma..