mandag 5. januar 2009

Edinburgh Castle



Denne ukens trivagotema var å skrive om et slott, og da valgte jeg å skrive om Edinburgh Castle som jeg hadde gleden av å besøke 18 november 2006. Vi var en stor gruppe som reiste sammen, og vi hadde en dag til å oppleve slottet, samt gå rundt i gatene.
Vi begynte med å gå rundt inne på slottet, og her er det UTROLIG stort! Kan nok være greit å leie en guide, for det er er veldig mange forskjellige rom/utstillinger o.l å titte på. Man trenger GOD tid på seg, og selv om vi gikk relativt raskt igjennom de ulike byggningene inne på slottet/festningen, gikk tiden fort! Aner ikke om vi idet hele tatt fikk sett alt, men vi vandret ihvertfall rundt i bortimot 3 timer! Mens vi var her, var det faktiskt noen som giftet seg i det lille "kapellet" som var å finne innenfor festningen!


Jeg fikk tatt mange bilder, og noen av bildene viser gjenstander som er blitt glemt/lagt ingen som ulike fanger lagde under sitt fangenskap på slottet.






Det er mye historie knyttet til slottet, og slottet er en gammel festning som ligger på Castle Rock på toppen av Royal Mile, i sentrum av byen Edinburgh (som ligger i Skottland). Ulike militære styrker har benyttet seg av festningen siden forhistoriske tider, og det var festningens beliggenhet som var forutsetningen for selve bydannelsen av den nåværende hovedstaden i Skottland.

Idag er festningen/slottet åpent for turister, og er den største attraksjonen i Skottland iform for inntekter, men til tross for dette, blir slottet fortsatt benyttet som hovedkvarteret til den britiske armeén i Skottland. Det er også hovedkvarteret for 52. infanteribrigaden i tillegg til å være regimentshovedkvarteret for Royal Scots, Royal Scots Dragon Guards og 4. regiment av den kongelige militærpoliti.


Jeg anbefaler virkelig et besøk til dette slottet - men ta deg god tid! Har du mulighet, kan det kanskje være greit åha med seg guide!





3 kommentarer:

trivago sa...

Kul att det är så mycket utställningar att titta på också, utöver själva slottet!

Linda sa...

ja, det flere å se på, blant annet kan man gå ned i fengselet, og der har de satt opp ulike figurer som skal illustrere mennesker. Her kan man se flere ting som fangene har glemt igjen.

Et annet sted kunne vi gå inn å se på mye klær/våpen o.l som er blitt brukt opp gjenom årene. Vi kunne komme inn i flere av salene, inn i det lille kapellet (hvor det faktiskt var noen som giftet seg i mens vi var der) +++

Anonym sa...

Ja vi får ta det slottet också när vi bestämmer oss för att besöka Skottland. En intressant historia och bra att du fick fota inomhus också. Det brukar inte alltid vara tillåtet.

/Margareta G